Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΕ σας καλωσορίζω στα Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας 2023 στη όμορφη πόλη  του Θερμαϊκού τη Θεσσαλονίκη. Τα Σεμινάρια των ομάδων Εργασίας αποτελούν το δεύτερο σε μέγεθος Καρδιολογικό Επιστημονικό γεγονός της χώρας μας και όπως πάντοτε και εφέτος το επιστημονικό πρόγραμμα καταρτίζεται αποκλειστικά από τις Ομάδες Εργασίας. Η δομή του Συνεδρίου σε γενικές γραμμές είναι παραπλήσια με αυτήν των προηγούμενων Σεμιναρίων. Η πρόσκληση από αρκετές Ομάδες Προέδρων ή Αντιπροέδρων Ομάδων Εργασίας  της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας δίνει την ευκαιρία για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μας με την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία.

 

Οι Ομάδες Εργασίας αποτελούν τον ιστό της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και πρόθεση του  Δ.Σ. είναι η περαιτέρω ενίσχυσή τους. Ήδη πραγματοποιούνται μεγάλες καταγραφές από αρκετές ομάδες, προτάσεις σε επαγγελματικά θέματα και ικανοποιητική εκπροσώπηση στα Ευρωπαϊκά δρώμενα.

Με την ευκαιρία της πρώτης διοργάνωσης της διοίκησης 2023-2024 επιτρέψτε μου να σας παραθέσω κάποιους από τους στόχους της Προεδρίας μου:

  • Αύξηση των Μελών και δη των ενεργών μελών στην ΕΚΕ
  • Συνέχιση του σημαντικού έργου της προηγούμενης διοίκησης της ηλεκτρονικής διαχείρισης όλων των δεδομένων της Εταιρείας όπως προσωπικών στοιχείων, αλληλογραφίας, ηλεκτρονικής διοργάνωσης επιστημονικού προγράμματος
  • Ανοικτή πρόσκληση στους Έλληνες της Διασποράς και στους Κυπρίους Συναδέλφους για ενεργή συμμετοχή στις επιστημονικές δραστηριότητες της εταιρείας
  • Κάνουμε πράξη ένα βασικό σκοπό της Εταιρείας αυτόν της ανάπτυξης registries και surveys, ιδιαίτερα με τη δημιουργία τομέα Καταγραφών.
  • Θα συνεχίσουμε τη χορήγηση υποτροφιών εσωτερικού και εξωτερικού σε Νέους Καρδιολόγους
  • Θα ενισχυθεί και φέτος το πρόγραμμα χρηματοδότησης της έρευνας σε καρδιολογικά κέντρα που προτείνουν κάποιο καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα
  • Θα ενισχυθούν τα επιμορφωτικά σεμινάρια των Ειδικευομένων με τη χρήση εξοπλισμού σε πραγματικό χρόνο
  • Θα χρησιμοποιηθούν τα social media για την περαιτέρω προβολή των επιστημονικών δραστηριοτήτων της ΕΚΕ
  • Θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε επιμορφωτικό πρόγραμμα στους 6 τομείς Καρδιολογίας ανά τη χώρα, με τη μορφή των περιφερειακών συνεδρίων.

 

 

Επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην διοργάνωση των φετινών Σεμιναρίων, τα Μέλη του Δ.Σ., τα Προεδρεία των Ομάδων Εργασίας και φυσικά τη Γραμματεία μας.

Σας εύχομαι ένα ιδιαίτερα εποικοδομητικό και παραγωγικό συνέδριο.

Γεώργιος Κοχιαδάκης

Πρόεδρος ΕΚΕ

Κοσμήτορας Ιατρικής Σχολής Παν/μιου Κρήτης

Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας