Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

To πρόσφατο Διεθνές Συνέδριο των Ομάδων Εργασίας στην Αθήνα αποδείχτηκε από όλες τις απόψεις επιτυχημένο, τόσο από την προσέλευση και συμμετοχή των συνέδρων όσο και από το υψηλό επίπεδο του επιστημονικού προγράμματός του.

2.000 περίπου σύνεδροι προσήλθαν και κατέκλυσαν τις συνεδριακές αίθουσες, ενώ παράλληλα διεξήχθησαν ηλεκτρονικά και οι εκλογές για τα νέα προεδρεία των Ομάδων Εργασίας. Στους εκλεγμένους νέους Αντιπρόεδρους, καθώς και στους νέους πυρήνες, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και εύχομαι καλό και δημιουργικό έργο.

Ταυτόχρονα στο πεδίο επιμόρφωσης ειδικών και ειδικευομένων, τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο της ΕΚΕ,  αλλά και στην Θεσσαλονίκη, με τα σεμινάρια Μαγνητικής & Αξονικής Τομογραφίας Καρδιάς και Hands on Υπερήχων, συγκέντρωσαν και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των μελών μας και ευρύτερα της Καρδιολογικής Κοινότητας  που διψά -όπως αποδεικνύεται- για επίκαιρη και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΕ συνεχίζει να δραστηριοποιείται ενεργά ενημερώνοντας την Πολιτεία για τις δράσεις και τις προτάσεις μας. Στο πλαίσιο αυτό πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τον Υπουργό Υγείας στο γραφείο του, τον οποίο ενημερώσαμε για τη συνολική δραστηριοποίηση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο και τις συνεχείς πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την εκπαίδευση ιατρών και εκπαιδευομένων.

Καταθέσαμε εμπεριστατωμένες προτάσεις για την συνολική πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου τα επόμενα χρόνια και αναδείξαμε τον κρίσιμο ρόλο των επιστημονικών εταιρειών -και ιδιαίτερα της ΕΚΕ- στην συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση.

Παράλληλα -και σε κοινωνικό επίπεδο- θέτουμε τις βάσεις και επεκτείνουμε τις δραστηριότητες που αφορούν την πρόληψη από τον Αιφνίδιο Καρδιακό Θάνατο και πολύ σύντομα θα έχουμε να ανακοινώσουμε νέες πρωτοβουλίες.

Τέλος, ενόψει των Ημερών Ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια η ΕΚΕ και η ΟΕ Καρδιακής Ανεπάρκειας θα πραγματοποιήσει πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού σε όλη τη χώρα στο πρότυπο της περσινής αντίστοιχης καμπάνιας η οποία μάλιστα απέσπασε το πρώτο βραβείο από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία για την καλύτερη συνολικά Καμπάνια για την Καρδιακή Ανεπάρκεια το 2023.

 

Γιώργος Κοχιαδάκης

Καθηγητής Καρδιολογίας

Πρόεδρος ΕΚΕ