Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Η επιστημονική δραστηριοποίηση της ΕΚΕ συνεχίζεται αμείωτη και τον Δεκέμβριο, με το Διεθνές Επεμβατικό Συνέδριο ICE στο Ηράκλειο Κρήτης που διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία.

Το φετινό ICE ήταν ιδιαίτερα στοχευμένο σε θεματολογία και στρογγυλά τραπέζια, με τη συμμετοχή συναδέλφων εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας ικανούς να μεταφέρουν τη γνώση και εμπειρία τους στους νεότερους ιατρούς συναδέλφους καθώς και σε όλους τους  κλάδους των επαγγελμάτων υγείας.

Το Συνέδριο συνοδεύτηκε επίσης από τη διεξαγωγή και μίας Νοσηλευτικής Ημερίδας από την Ομάδα Εργασίας Νοσηλευτών στην Καρδιολογία.

Να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στις Ομάδες Εργασίας Αιμοδυναμικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας, Ηλεκτροφυσιολογίας και Καρδιοχειρουργικής της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και τις ευχαριστίες μου στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο για τη συνδιοργάνωση της συγκεκριμένης –υψηλού επιπέδου- επιστημονικής συνάντησης.

Εκτός του ICE, συνεχίζεται απρόσκοπτα το έργο και η δραστηριοποίηση των Ομάδων Εργασίας στο αμφιθέατρο της ΕΚΕ με hands on και Webinars που συγκεντρώνουν το μεγάλο ενδιαφέρον ειδικών και ειδικευομένων και καθιστούν την ΕΚΕ πυρήνα σύγχρονης και διαρκούς επιστημονικής εκπαίδευσης.

Η ΕΚΕ -εκτός των άλλων- επιστημονικών πρωτοβουλιών δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εικόνα και το περιεχόμενο τόσο της ηλεκτρονικής της σελίδας όσο και του περιοδικού της (ελληνικού και αγγλικού).

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ιστοσελίδας της ΕΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με στόχο την καλύτερη και λειτουργικότερη αποτύπωση των δράσεών μας και κατ΄ επέκταση την ενημέρωση ειδικών και ειδικευομένων για τις επιστημονικές πρωτοβουλίες της ΕΚΕ, θα ήθελα  να ζητήσω από τις Ομάδες Εργασίας να συμβάλλουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια.

Επιδίωξή μας είναι οι Ομάδες Εργασίας -που αποτελούν τον εκπαιδευτικό βραχίονα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας εδώ και δεκαετίες- να έχουν ενεργό ρόλο στη νέα μορφή της ιστοσελίδας.

Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά την ελληνική έκδοση του περιοδικού, που αποστέλλεται στα μέλη μας και είναι μόνιμα αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΕΚΕ,  και στο πλαίσιο της ανανέωσης της ύλης του, είναι πολύ σημαντικό  οι Υπότροφοι Εσωτερικού και Εξωτερικού της ΕΚΕ να αποτελέσουν μέρος της προσπάθειας αυτής και να συμβάλλουν έμπρακτα, με δική τους πρωτότυπη αρθρογραφία, στην ύλη του περιοδικού για τα προσεχή τεύχη του 2024. Σε αυτό το πλαίσιο τους καλώ να συμμετάσχουν σε αυτή  την προσπάθεια σε συνεργασία με την Συντακτική Επιτροπή της «Ελληνικής Καρδιολογικής Επιθεώρησης”.

Τέλος με αφορμή τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, εύχομαι ολόψυχα ευόδωση στόχων σε κάθε επίπεδο και το κυριότερο υγεία και ευημερία.