Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Έξι μήνες περίπου μετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΕ δράττομαι της ευκαιρίας να απευθυνθώ στα μέλη μας και τους επισκέπτες της επίσημης ιστοσελίδας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο, τέθηκαν συγκεκριμένοι στόχοι με κύριο γνώμονα την εξωστρέφεια της εταιρείας μας και την διεύρυνση της δραστηριοποίησής της.

Στον τομέα των επιστημονικών γεγονότων,  εκτός του μεγαλύτερου ιατρικού συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, του Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου, που θα λάβει χώρα στις  12-14 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, δρομολογείται και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο διάστημα 3-5 Νοεμβρίου 2023, ένα μεγάλο διεθνές συνέδριο και συγκεκριμένα το ACC Middle East & Eastern Mediterranean με τη συμμετοχή 2.000 περίπου συνέδρων από όλο τον κόσμο.

Αναμφισβήτητα είναι πρωτοβουλίες και επιστημονικές συναντήσεις που τοποθετούν την  ΕΚΕ στο επίκεντρο των επιστημονικών εξελίξεων παγκοσμίως και αφορούν την Καρδιαγγειακή Ιατρική.

Στον τομέα της εκπαίδευσης υλοποιείται ο συνολικός σχεδιασμός, ενώ και οι Ομάδες Εργασίας παράγουν σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο με σειρά webinar και άλλων πρωτοβουλιών που  συγκεντρώνουν το μεγάλο ενδιαφέρον της καρδιολογικής κοινότητας, ενώ και σε κοινωνικό επίπεδο συμμετέχουν και υποστηρίζουν τις προσπάθειας της ΕΚΕ για την ενημέρωση και πρόληψη της υγείας των πολιτών από τις Καρδιαγγειακές παθήσεις.

Στον τομέα των καταγραφών έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και τους επόμενους μήνες θα «τρέξουν» αρκετές ενδιαφέρουσες καταγραφές.

Στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης και των κοινωνικών δράσεων έχουν υλοποιηθεί και θα υλοποιηθούν ακόμα περισσότερες  και μεγαλύτερες κοινωνικές δράσεις το επόμενο διάστημα, καθιστώντας την ΕΚΕ κύριο μέσο πληροφόρησης των πολιτών για τα Καρδιαγγειακά νοσήματα. Μάλιστα η καμπάνια της ΕΚΕ και οι εκτεταμένες δράσεις που έγιναν σε 11 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας την πρώτη εβδομάδα του Μάιου για την Καρδιακή Ανεπάρκεια έτυχαν της αναγνώρισης του Heart Failure Association της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας βραβεύοντας την εταιρεία μας για την καλύτερη -σε ευρωπαϊκό επίπεδο- καμπάνια ενημέρωσης πολιτών.

Τόσο η αγγλική έκδοση “Hellenic Journal of Cardiology” όσο και η ελληνική έκδοση τoυ περιοδικού «Ελληνική Καρδιολογική Επιθεώρηση» αναπτύσσονται, αναδιαμορφώνονται και διευρύνουν την αναγνωσιμότητά τους ευρύτερα στην επιστημονική κοινότητα.

Πλέον στον τομέα της ενημέρωσης των μελών μας για τις κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις της ΕΚΕ δημιουργήθηκε ψηφιακό περιοδικό που θα στέλνεται ως Newsletter στα μέλη μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να ενημερώνονται για τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται ή που σχεδιάζονται.

Εκ μέρους και του Διοικητικού Συμβουλίου, προσδοκώ σε ακόμα ενεργότερο ρόλο των μελών μας, τα οποία θέλουμε δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια σε επιστημονικό και κοινωνικό πεδίο.