Με τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, συνέχισε για έκτη συνεχή χρονιά η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία  την προσπάθειά της για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών της χώρας για το κάπνισμα, το παθητικό κάπνισμα και τις πολλαπλές επιπτώσεις του στο άτομο και την κοινωνία.

Ο διαγωνισμός κάθε χρόνο πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου).

Φέτος, εκατοντάδες μαθητές Δημοτικών σχολείων συμμετείχαν στον διαγωνισμό της ΕΚΕ, αναδεικνύοντας πολλαπλά μηνύματα κατά του καπνίσματος και αποτύπωσαν με τη δική τους οπτική την αναγκαιότητα να ζούμε μακριά από τον καπνό και κάθε είδους εξάρτηση.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας να ευαισθητοποιήσουν τόσο τους συνομηλίκους τους όσο και τους μεγαλύτερους (γονείς και συγγενείς) για ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το υγειονομικό σύστημα.  Τα παιδιά με την ευρηματικότητά τους ενθουσίασαν την κριτική επιτροπή που είχε πραγματικά δύσκολο έργο στην επιλογή των καλύτερων έργων.

 

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ευχαριστεί το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που υποστήριξε την προσπάθεια της ΕΚΕ και ιδιαίτερα τον Καθηγητή κ. Καράμπελα Κωνσταντίνο για την πολύτιμη βοήθεια στην επιλογή των καλύτερων έργων ως μέλους της κριτικής επιτροπής.

Τα τρία βραβευθέντα έργα προέρχονται από τα παρακάτω σχολεία:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Μπαλοδήμα Μιχαέλα:  20o Δ.Σ  Ίλιου

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Βεργετάκης Γιώργος, 47ο Δ.Σ Ηρακλείου Κρήτης

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Ιωακειμίδου Αναστασία, 1ο Δ.Σ Ασβεστοχωρίου

Σε κάθε μία από τις τρεις καλύτερες επιλεγμένες φωτογραφίες θα δοθεί ως έπαθλο συμβολικό χρηματικό ποσό 100 ευρώ, ενώ θα σταλούν έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ευχαριστεί όλα τα συμμετέχοντα σχολεία και ιδιαίτερα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους τόσο για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό όσο και για τις εξαιρετικές δημιουργίες τους.