Με κύριο στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση από τη σχολική ηλικία στην υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής, η  Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα πραγματοποιεί -το αμέσως επόμενο διάστημα- ομιλίες στα σχολεία για την πρόληψη από τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα.

Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Καρδιολόγοι-μέλη της ΕΚΕ θα μπορούν να ενημερώνουν τους μαθητές μέσα στις σχολικές αίθουσες για τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων και να απαντούν στα ερωτήματα των μαθητών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών (Δ΄, Ε. ΣΤ΄ τάξη) και Γυμνασίων (όλες τις τάξεις).

Η θεματολογία των παρουσιάσεων εντοπίζει στην ενημέρωση για τους παράγοντες κινδύνου Καρδιαγγειακών Νόσων, την αποφυγή του καπνίσματος και της παχυσαρκίας καθώς και άλλες σημαντικές γνωστές και άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής παιδιών και εφήβων. Στα μέλη της ΕΚΕ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δίνονται συγκεκριμένες παρουσιάσεις που έχουν εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Εκτός από τις παρουσιάσεις, έχουν δημιουργηθεί από την ΕΚΕ εξειδικευμένα ηλεκτρονικά φυλλάδια που εγκρίθηκαν και αυτά από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ειδικά για το σκοπό αυτό.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Γιώργος Κοχιαδάκης, με αφορμή την πραγματοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, αναφέρει: «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας  πραγματοποιείται τα πέντε τελευταία χρόνια με ενημέρωση σχολείων, όχι μόνο σε αστικά κέντρα αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, υλοποιώντας ένα διευρυμένο πρόγραμμα ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας, με την υποστήριξη και τη συνδρομή των μελών της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, τους οποίους ευχαριστώ για τη ενεργή συμμετοχή τους στις κοινωνικές δράσεις της εταιρείας μας».

Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της ΕΚΕ πάνω από 200 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και υποβολή συμμετοχών από σχολεία: 2107258006 και lignos@hcs.gr