Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορηθήκαμε ότι ο Καθηγητής Λάμπρος Ανθόπουλος, ένας εξαιρετικός επιστήμονας, που η ακαδημαϊκή και επιστημονική του πορεία ήταν ταυτισμένη  με την Καρδιολογία, απεβίωσε.

Ο Λάμπρος Ανθόπουλος έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1956 και μετεκπαιδεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στη συνέχεια υπηρέτησε ως επιμελητής-υφηγητής στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν ήταν Διευθυντής στη Β’ Καρδιολογική Κλινική του Ερυθρού Σταυρού μέχρι το 1986 και Διευθυντής του Α΄ Καρδιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» έως το 1999. Από το 2000-2010 διετέλεσε Διευθυντής στην Β΄ Καρδιολογική Κλινική του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Είχε αξιολογότατη Ακαδημαική καριέρα. Εκλέχτηκε Καθηγητής Καρδιολογίας το 1992  στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμημα  Ανωτάτης Νοσηλευτικής και υπήρξε Ιδρυτής και  Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά το  διάστημα 1995-1998.

Στην Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας διετέλεσε Πρόεδρος κατά τη διετία 1987-1988, ενώ στην μακρά πορεία του υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας, Πρόεδρος της Ένωσης Διευθυντών Ιατρών νοσηλευτικών ιδρυμάτων, Fellow European Society of Cardiology, Fellow American College of Cardiology μέλος και σύμβουλος Δ.Σ. πολλών επιστημονικών εταιρειών και ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας.

Ο Καθηγητής Λάμπρος Ανθόπουλος είχε ευρύ συγγραφικό, διδακτικό και επιστημονικό έργο.

Πέρα όμως από το επιστημονικό του έργο υπήρξε εξαιρετικός σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας εκφράζουν στη σύζυγο και τα παιδιά του τα βαθιά τους συλλυπητήρια για την απώλεια μιας σημαντικής μορφής της Καρδιολογικής Κοινότητας μας.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ

Ιωάννης Κανακάκης