Οι ομάδες Εργασίας Αιμοδυναμικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας, Ηλεκτροφυσιολογίας και Καρδιοχειρουργικής της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος συνδιοργανώνουν στις 1-3 Δεκεμβρίου 2023, στο Ηράκλειο της Κρήτης (Hotel Aquila Atlantis) το Διεθνές Συνέδριο ICE.

Το συνέδριο είναι ένα ιδιαίτερα στοχευμένο επιστημονικό γεγονός που προσφέρει γνώση σε νέες τεχνικές και πρακτικές που ακολουθούνται διεθνώς.  Επίσης αποτελεί πλέον θεσμό στα ιατρικά δρώμενα σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και ένα πεδίο συνάντησης ανταλλαγής απόψεων σε επίκαιρα Καρδιολογικά θέματα.

Έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν επιστήμονες εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας ικανοί να μεταφέρουν τη γνώση και εμπειρία τους στους νεότερους ιατρούς συναδέλφους καθώς και σε όλους τους  κλάδους των επαγγελμάτων υγείας.

Η Επιστημονική Επιτροπή συνέταξε ένα πλούσιο πρόγραμμα με σύγχρονη θεματολογία. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στις νέες μεθόδους και τεχνικές όπως, στην απεικόνιση, στη φυσιολογία, στη φαρμακολογία και σε ένα ευρύ φάσμα άλλων θεμάτων της Επεμβατικής Καρδιολογίας, Ηλεκτροφυσιολογίας και Καρδιοχειρουργικής. Οι κατευθυντήριες οδηγίες κατέχουν επίσης  ιδιαίτερη θέση στο Συνέδριο.

Το Συνέδριο θα συνοδευτεί από τη διεξαγωγή και μίας Νοσηλευτικής Ημερίδας από την Ομάδα Εργασίας Νοσηλευτών στην Καρδιολογία.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, Καθηγητής Καρδιολογίας, Κοσμήτορας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Γιώργος Κοχιαδάκης αναφέρει με αφορμή τη διεξαγωγή του συνεδρίου:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Συμβουλίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, τα μέλη του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, τις Ομάδες Εργασίας της  Επεμβατικής Καρδιολογίας,  της Ηλεκτροφυσιολογίας και της Καρδιοχειρουργικής, για τη συμβολή τους ώστε να είναι επιτυχημένο αυτό το σημαντικό επιστημονικό γεγονός».

 Το πρόγραμμα του συνεδρίου: https://www.hcs.gr/wp-content/uploads/2023/11/PROGRAM_ICE-2023-1.pdf