ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ 2020-2021:

Πρόεδρος: Γ. Γιαμούζης
Αντιπρόεδρος: Α. Νταλιάνης
Μέλη Πυρήνα:  Α. Σταυράτη, Κ. Φουντουλάκη, Β. Μπιστόλα, Ι. Αλεξανιάν, Κ. Κεραμίδα

Μέλη Ομάδας

 

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η Ομάδα Εργασίας της Καρδιακής Ανεπάρκειας απεφάσισε να οργανωθεί ακόμη περισσότερο εισάγοντας νέα μορφή εκπαιδευτικού προγράμματος στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης των νεότερων κυρίως συναδέλφων. Προς το σκοπό αυτό ξεκινά σειρά ομιλιών με διακεκριμένους συναδέλφους και θέματα πάντα στο αντικείμενο της ομάδας μας με ιδιαίτερο κλινικό ενδιαφέρον.

Παράλληλα θα επιδιώξει κινητοποιήσεις για διαλέξεις σε πιο περιφερικά νοσοκομεία σε συνεννόηση πάντα με τους ενδιαφερόμενους διευθυντές των Καρδιολογικών Κλινικών.
Στους σκοπούς της ομάδας είναι και η διεξαγωγή πολυκεντρικών μελετών με συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων με επιδίωξη την δημοσίευσή τους σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. ΄Ηδη έχει συζητηθεί πρωτόκολλο και αναμένεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος από όσο το δυνατόν περισσότερα κέντρα.

 

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Τις κατευθυντήριες οδηγίες για την καρδιακή ανεπάρκεια, του έτους 2016 μπορείτε να τις δείτε εδώ (στα αγγλικά).

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατευθυντήριες οδηγίες του 2016 πατήστε εδώ.

Στο κείμενο που ακολουθεί επισημαίνονται τα κυριότερα νέα δεδομένα από τις κατευθυντήριες οδηγίες για την καρδιακή ανεπάρκεια της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας από τον Καρατζά Δημήτριο, πρόεδρο της ΟΕ Καρδιακής Ανεπάρκειας. Για να δείτε το κείμενο πατήστε εδώ.

  

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ από τον κ. Σταύρο Κάκουρο /Συντονιστή Διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμιγκ"

ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ από τον κ. Απόστολο Καραβίδα /Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος, Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας


ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ
Κατεβάστε την αίτηση μέλους από εδώ.

Στείλτε τη συμπληρωμένη μαζί με ένα σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα στο [email protected]


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ


Συνάντηση Ομάδας Εργασίας


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στη συνάντηση της ομάδας εργασίας την Παρασκευή 8/6/18 έγινε ευρεία και διεξοδική συζήτηση για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει η ομάδα. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η πρόταση να υπάρξει εκπαιδευτική δραστηριότητα που κυρίως θα απευθύνεται στους ειδικευόμενους καρδιολόγους.
Στα μαθήματα αυτά θα επιδιωχθεί το μέγιστο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα με τη χρήση μεθόδων και τεχνικών που διατηρούν υψηλά το ενδιαφέρον όπως αυτή του λόγου – αντίλογου.
Επίσης, θα παρουσιαστούν αμφιλεγόμενα θέματα σχετικά με την καρδιακή ανεπάρκεια καθώς και ενδιαφέροντα περιστατικά τα οποία θα αναλύονται διεξοδικά χρησιμοποιώντας την βήμα προς βήμα προσέγγιση.
Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της ομάδας θα οριστικοποιηθεί τους επόμενους δυο μήνες και θα παρουσιαστεί στην επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7/9/18 και ώρα 18:00.

Επίσης προγραμματίζεται συνάντηση της ομάδας εργασίας την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου με την ευκαιρία της παρουσίας μας στο Πανελλήνιο συνέδριο της ΕΚΕ.


Εύχομαι σε όλους σας καλό καλοκαίρι.


Δημήτρης Καρατζάς

Πρόεδρος ΟΕ

[email protected]


Σας ενημερώνουμε ότι η 10η Ημερίδα "Νέοι ορίζοντες στη διάγνωση και στη θεραπεία της Καρδιακής Ανεπάρκειας" θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Ιπποκρατείου ΓΝΑ στις 13/10/2018

 

Το πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να το βρείτε εδώ.