Συμφωνία (Consensus) Ειδικών για την Ορθολογική Χορήγηση των Αναστολέων της PCSK9

  Η proprotein convertase subtilisin/kexin type 9 (PCSK9) είναι μία πρωτεΐνη που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των λιποπρωτεϊνών αφού έχει την ικανότητα να δεσμεύει και να επιταχύνει την αποικοδόμηση των LDL υποδοχέων ενδοκυττάρια, με αποτέλεσμα την αδυναμία ανακύκλωσής τους στην επιφάνεια του ηπατοκυττάρου και την αύξηση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης στο πλάσμα.

Συμφωνία (Consensus) Ειδικών για την Αντιμετώπιση της Δυσλιπιδαιμίας σε Ασθενείς με Οξύ Στεφανιαίο Σύνδρομο

  Η αθηροσκλήρωση είναι μια χρόνια εξελικτική διαδικασία που μπορεί να προσβάλει όλες τις αρτηρίες του ανθρώπινου οργανισμού. Χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση αθηρωματικών πλακών στον έσω χιτώνα των αρτηριών που οδηγούν προοδευτικά σε στένωση του αυλού του αγγείου. Η χρόνια αυτή διαδικασία μπορεί να επιπλακεί από την εμφάνιση οξέων συμβάντων με βασικό παθογενετικό μηχανισμό τη ρήξη ή τη διάβρωση της αθηρωματικής πλάκας με επακόλουθο την εμφάνιση θρόμβωσης και την αιφνίδια,[…]

Επιπλοκές επεμβάσεων Διαδερμικής Στεφανιαίας Επαναιμάτωσης – Μέρος ΙΙΙ: Οξεία Νεφρική Βλάβη -Αιμορραγία

Η περιεπεμβατική ή μετεπεμβατική αιμορραγία όπως επίσης και η οξεία νεφρική βλάβη κατά τη διάρκεια διαδερμικής στεφανιαίας επαναιμάτωσης είναι δύο από τις πιο κοινές επιπλοκές που συναντώνται στο Αιμοδυναμικό Εργασ τήριο. Αυτές οι επιπλοκές επηρεάζουν αρνητικά την πρόγνωση των ασθενών και επιμηκύνουν την παραμονή τους στο Νοσοκομείο. Ο εντοπισμός ασθενών υψηλού κινδύνου για αιμορραγία ή νεφρικές επιπλοκές είναι υψίστης σημασίας από τους επεμβατικούς Καρδιολόγους.