Πλήρη προληπτικό δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο για τους ανασφάλιστους πολίτες πρόσφερε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας στον ελληνικό πληθυσμό και την πρόληψη από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Πλήθος κόσμου προσήλθε προκειμένου να εξεταστεί.

Όπως δήλωσε ο Προέδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, κ. Στέφανος Φούσας, «η ΕΚΕ θα βρίσκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας που την έχουν ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης, ενώ η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδα». 

Μέσα σε λίγες ώρες ήταν προγραμματισμένα 60 ραντεβού για καρδιολογικό έλεγχο, ενώ προγραμματίστηκε και δεύτερη ημέρα δωρεάν εξετάσεων για ανασφάλιστους στις 28 Μαΐου.

Ομάδα καρδιολόγων σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας της Καρδιακής Ανεπάρκειας της ΕΚΕ εξέτασε τους συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πολύ σημαντική δράση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

 Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων και οι εξετάσεις έγιναν στο Δημοτικό Ιατρείο στην οδό Σόλωνος 78, στις 15 Μαΐου 2015.