• Ημερομηνία: 20/10/2023 - 20/10/2023
  • Κατηγορία:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Καθώς προχωρά η υλοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών εφαρμογών στο χώρο της Υγείας, η Ομάδα Ψηφιακής Καρδιολογίας της Ε.Κ.Ε. ανοίγει τη συζήτηση για τον Ψηφιακό Φάκελο Ασθενούς με το Webinar που διοργανώνει την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ.

Πόσο μπορεί να εξυπηρετήσει την καθημερινή ζωή ασθενών και  των Καρδιολόγων; Θα μπορούμε να βλέπουμε τα ενημερωτικά προηγούμενων νοσηλειών σε διαφορετικά Νοσοκομεία, αλλά και τις  ίδιες τις στεφανιογραφίες και τα υπερηχοκαρδιογραφήματα, καθώς και τα ηλεκτροκαρδιογραφήματα,  εκτός από τα πορίσματά τους; Θα είναι εύκολα προσβάσιμα,  διαχειρίσιμα και ασφαλή τα δεδομένα των ασθενών;

Μας αφορά η σχεδίαση και ο τρόπος υλοποίησης του ψηφιακού μετασχηματισμού; Μπορεί να βελτιωθεί ο τρόπος κωδικοποίησης των ιατρικών διαγνώσεων και των ιατρικών πράξεων; Πως συμβάλλει το ΚΕΤΕΚΝΥ με τα DRGs; Μπορεί να εξυπηρετήσουν εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στον ψηφιακό φάκελο υγείας, ώστε να βοηθηθεί ο θεράπων Καρδιολόγος στη διάγνωση των καρδιακών παθήσεων; Θα συζητηθεί η εμπειρία της χρήσης  του ψηφιακού φακέλου του ασθενή  μέχρι σήμερα στα Νοσοκομεία, αλλά και στην καθημερινή πρακτική των Καρδιολόγων με τον ψηφιακό φάκελο του ασθενή, ώστε η άσκηση της Ιατρικής να γίνει καλύτερη.

Ο πυρήνας της Ομάδας Εργασίας της Ψηφιακής Καρδιολογίας σας καλεί να παρακολουθήσετε την πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση για τον Ψηφιακό Φάκελο Υγείας, να θέσετε τα ερωτήματά σας και να υποβάλλετε προτάσεις και ιδέες.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προεδρείο: Δημήτριος Μ. Φαρμάκης, Χριστίνα Χρυσοχόου

Σχολιαστές Γ. Τρανταλής, Σ. Σπύρου

 

Εισηγήσεις

Ιωάννης Στυλιάδης, Αν. Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν. Παπαγεωργίου

Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς: Η εμπειρία από την εφαρμογή στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Προκλήσεις και προοπτικές ανάπτυξης.

 

Δημήτριος Μ. Φαρμάκης, Διευθυντής Καρδιολογίας

Ψηφιακός Φάκελος Υγείας και ψηφιακός μετασχηματισμός στην Καρδιολογία.  Προχωρούμε πολύ γρήγορα ή πολύ αργά;

 

Κωνσταντίνος Χαλκιάς, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΤΕΚΝΥ.

“Η συμβολή της εφαρμογής των DRGs στην κωδικοποίηση των ιατρικών διαγνώσεων και πράξεων. Οφέλη και προκλήσεις”

 

Ελπίδα Φωτιάδου, Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Ειδικών Εφαρμογών, ΗΔΙΚΑ ΑΕ

«Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς στις εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ και στο gov.gr: Η επόμενη ημέρα.»