Δράσεις Μαΐου από την Καρδιολογική Εταιρεία

Δράσεις ΕΚΕ για τον μήνα Μάιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης (17 Μαΐου 2019), την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια (6-12 Μαΐου 2019), την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου 2019)

 

Οι δράσεις της ΕΚΕ πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας 


Συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 στο Αμφιθέατρό της.

 

Στη συνέντευξη Τύπου οι ομιλητές παρουσίασαν τους στόχους και το περιεχόμενο των κοινωνικών δράσεων της ΕΚΕ σε 7 μεγάλες πόλεις της χώρας και έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την καρδιακή ανεπάρκεια και την υπέρταση. Ομιλητές ήταν ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ, κ. Ιωάννης Κανακάκης, Διευθυντής στη Θεραπευτική Κλινική, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα», ο Τέως Πρόεδρος της ΕΚΕ, κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης, Καθηγητής στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο, η Σύμβουλος της ΕΚΕ, κα Χριστίνα Χρυσοχόου, Διευθύντρια ΕΣΥ, Α’ Καρδιολογική Κλινική, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Κώστας Θωμόπουλος, Επιμελητής Β' ΕΣΥ, στο Καρδιολογικό Τμήμα του ΓΝΜΑ «Έλενα Βενιζέλου» και πρόεδρος της Ο.Ε. Αρτηριακής Πίεσης της ΕΚΕ.

 

    

 

Ενημέρωση κοινού σε επτά πόλεις της χώρας για την Υπέρταση και την Καρδιακή Ανεπάρκεια

 

Σημαντική απήχηση είχαν οι δράσεις ενημέρωσης του κοινού από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την Υπέρταση και την Καρδιακή Ανεπάρκεια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια.


Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 17/5 σε εφτά μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και συγκεκριμένα, σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο Κρήτης και Αγρίνιο.

 

Ιατρικό προσωπικό Νοσοκομείων, Καρδιολόγοι, μέλη της ΕΚΕ, βρέθηκαν στα περίπτερα της ΕΚΕ, δίνοντας απαντήσεις και ενημερώνοντας τους πολίτες για δύο ασθένειες, που αποτελούν πραγματική απειλή για την ανθρώπινη υγεία.


Ενημέρωση κοινού σε μεγάλο εμπορικό κέντρο στην Αθήνα

 

  

 

 
Ενημέρωση κοινού για την Καρδιακή Ανεπάρκεια και συμπλήρωση του Ευρωπαϊκού Ερωτηματολογίου στο κέντρο της Αθήνας


ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Δήμο Νεάπολης-Συκεών
ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ Γ.Ν.Θ.΄΄Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ΄΄
Dr ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΡΙΦΗΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Dr ΑΛΕΞΙΑ ΣΤΑΥΡΑΤΗ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
Dr ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α΄- Περίπτερο με ενημερωτικό υλικό και με παρουσία εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την ενημέρωση του κοινού
1. Τρίτη 7 Μαΐου, 10:00-14:00: Πεύκα Θεσσαλονίκης
2. Τετάρτη 8 Μαΐου, 10:00-14:00: Νεάπολη Θεσσαλονίκης
3. Πέμπτη 9 Μαΐου, 10:00-14:00 Συκιές Θεσσαλονίκης

 

 

- Ομιλίες για την καρδιακή ανεπάρκεια και συζήτηση με τους πολίτες με εισηγητές του Υπεύθυνους Καρδιολόγους της Μονάδας Καρδιακής Ανεπάρκειας (Dr Αλεξία Σταυράτη, Διευθύντρια και Dr Κωνσταντίνο Πολυμερόπουλο, Επιμελητή Α΄)
1. Τρίτη 7 Μαΐου, 19:30 : Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων, Πεύκα
2. Τετάρτη 8 Μαΐου, 19:30 : Κλειστό Θέατρο Νεάπολης, Νεάπολη
3. Πέμπτη 9 Μαΐου, 19:30: Αίθουσα Εκδηλώσεων 1ο-5ο Δημοτικά Σχολεία, Συκιές

 

 

 

 

Ενημέρωση κοινού σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

 

Θεσσαλονίκη

 


Ιωάννινα

 


Αγρίνιο

 


Ηράκλειο


 

Διοργάνωση περιπάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 

 

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με την Ένωση Καρδιακής Ανεπάρκειας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας διοργάνωσε τον περιπατητικό γύρο HoTWalk 2019, τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019, στις 18:00, κατά μήκος του πεζόδρομου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ο γύρος διοργανώθηκε με αφορμή τη διοργάνωση του Heart Failure Congress 2019, 25-28 Μαΐου 2019, στην Αθήνα και είχε τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερες πληροφορίες για το HoTWaLK στην Αθήνα μπορείτε να βρείτε στο http://hotwalk2019.gr/

  

  

   

Φωτογραφίες από τον περιπατητικό γύρο HoTWalk που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα

 

Εκπαιδεύω την καρδιά μου μαθαίνοντας την πόλη μου στη Θεσσαλονίκη!

Με την ευκαιρία του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Καρδιακής Ανεπάρκειας (Αθήνα 25-28/05) η Γ’ ΚΚ του ΓΝΘ Ιπποκρατείου διοργανώνει δημιουργικό περίπατο στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης με ξεναγό τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.

Στόχος της δράσης αυτής είναι να συνδυαστεί η φροντίδα για την καρδιά μέσω της άσκησης με την απόκτηση βιωματικής σχέσης με τα μνημεία της πόλης.

 

Η διαδρομή έχει ως αφετηρία τη Ροτόντα. Σημείο συνάντησης η είσοδος αυτής, ώρα 18.00.

 

 

 Φωτογραφίες από τον δημιουργικό περίπατο στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης