Δράσεις Μαΐου ΕΚΕ - Ηeart Failure 2019, Aθήνα

 

 

Η ΕΚΕ διοργανώνει μια σειρά δράσεων τον μήνα Μάιο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αρτηριακής Υπέρτασης και Πανευρωπαϊκής Ημέρας  Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας 

Αναλυτικά:

 

1. Παγκόσμια Ημέρα Καρδιακής Ανεπάρκειας -11 Μαΐου 2019: Ενημέρωση κοινού στην Αθήνα με περίπτερο στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, ώρα 10.00-14.00. Θα διατίθενται ενημερωτικά φυλλάδια από Μέλη της Ομάδας Καρδιακής Ανεπάρκειας. Επίσης θα γίνεται συμπλήρωση του Ευρωπαϊκού ερωτηματολογίου.

 

  • Αναφορά στις δράσεις της Ελλάδας και άλλων χωρών για την εβδομάδα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας εδώ. 

 

2. Παγκόσμια Ημέρα Αρτηριακής Υπέρτασης – 17 Μαΐου 2019: Ενημέρωση κοινού στις πόλεις Αθήνα και παράλληλα ενημέρωση για Καρδιακή Ανεπάρκεια & Αρτηριακή Υπέρταση με εξέταση και υπολογισμό καρδιαγγειακού κινδύνου σε κοινό, στις πόλεις Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Ηράκλειο.

 

3. Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιακής Ανεπάρκειας, Ηeart Failure 2019 Congress που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών 25-28 Μαΐου.


Η εγγραφή για τους Έλληνες και τους Κυπρίους Καρδιολόγους με την επίδειξη ταυτότητας θα είναι 200€ για εγγραφές ως 19 Απριλίου και δωρεάν για τους Ειδικευόμενους και τους φοιτητές ιατρικής.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

4. Στο πλαίσιο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Καρδιακής Ανεπάρκειας, συνδιοργανώνεται από την Heart Failure Association της European Society of Cardiology και την ΕΚΕ περιπατητικός δρόμος υγείας 3χλμ (HοTWaLK) τη Δευτέρα 27 Μαΐου και ώρα 18.00 από άγαλμα Μ. Μερκούρη στην αρχή της Δ. Αρεοπαγίτου. Πληροφορίες /διαδρομή στο περίπτερο της ΕΚΕ στο Συνέδριο της ΚΑ στο Μέγαρο Μουσικής.

Περισσότερες πληροφορίες για το HoTWaLK μπορείτε να βρείτε εδώ στο http://hotwalk2019.gr/ 

 

Επίσης τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 διοργανώνεται βάδιση υγείας με την καθοδήγηση του καθηγητή και ταμία της ΕΚΕ Β. Βασιλικού και του εκπρόσωπου των ειδικευομένων της ΕΚΕ Κ. Μπακογιάννη στη Θεσσαλονίκη που ονομάζεται "Εκπαιδεύω την καρδιά μου μαθαίνοντας την πόλη μου”, Πλατεία Ροτόντας, ώρα 18.00.

5. Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Εκδήλωση Βράβευσης Μαθητών Γυμνασίων/Λυκείων για τα καλύτερα
διαφημιστικά σποτ (1-2 λεπτών) για ευαισθητοποίηση του κοινού στο ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα. Τετάρτη 29 Μαΐου 2019.