Δελτίο Τύπου για το 11o Καρδιολογικό Συνέδριο Βορειοανατολικού Αιγαίου

Δράσεις Πρόληψης Υγείας από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε Χίο και Οινούσσες

Σημαντική δράση πρόληψης υγείας οργανώνεται την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 (ώρα 18.30) στην πόλη της Χίου, από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου και τον Ιατρικό Σύλλογο.

 

Συγκεκριμένα, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Παθήσεων.

 

Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Καθηγητής κ. Ιωάννης Γουδέβενος, ο τ. πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής κ. Κώστας Τσιούφης, το μέλος του Δ.Σ. και Διευθυντής Καρδιολογίας κ. Χαράλαμπος Γράσσος , ο Διευθυντής Καρδιολογίας κ. Στυλιανός Χαντανής και ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Λ. Ραλλίδης.

 

Το πρωί της ίδιας ημέρας, Καρδιολόγοι, μέλη της ΕΚΕ, θα επισκεφτούν το νησί των Οινουσσών και αφού κάνουν σύντομες ομιλίες ενημέρωσης στον Σύλλογο Φίλων Οινουσσών (ΣΦΟ) για τα Καρδιαγγειακά νοσήματα (ομιλητές θα είναι ο κ. Ι. Γουδέβενος, Καθηγητής Καρδιολογίας και Πρόεδρος της ΕΚΕ και ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ κ. Ι. Κανακάκης) θα πραγματοποιήσουν προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο σε κατοίκους του νησιού.

 

Το ιατρικό κλιμάκιο που θα πραγματοποιήσει τις εξετάσεις είναι:

Ιωάννης Γουδέβενος, Καθηγητής Καρδιολογίας, Πρόεδρος ΕΚΕ.
Ιωάννης Κανακάκης, Διευθυντής Καρδιολογίας, Θεραπευτική Κλινική, ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.
Χριστίνα Χρυσοχόου. Διευθύντρια Καρδιολογικής Κλινικής ΕΣΥ, ΓΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ.
Αθ. Καρτάλης, Καρδιολόγος Επιμελητής Α’ της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Ν.Χίου «Σκυλίτσειο»,
Στ. Βεϊογλάνης , Ιδιώτης Καρδιολόγος.