40ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο

 

To 40ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο θα διεξαχθεί φέτος από τις 17 έως τις 19 Οκτώβριου στα Γιάννενα. Θεωρείται και είναι το κορυφαίο επιστημονικό συνέδριο στην Ελλάδα, όσον αφορά τα καρδιαγγειακά νοσήματα, και η προετοιμασία να σας υποδεχθούμε και να εγγυηθούμε άνετη παραμονή και παρακολούθηση έχει ήδη αρχίσει.

 

Το πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο με εκλεκτούς, διακεκριμένους συνάδελφους από όλη την Ελλάδα, με πρωτογενή διεθνή βιβλιογραφία ενώ συμπεριλάβαμε και νεότερους συναδέλφους με σημαντικό έργο και απήχηση. Όλοι αυτοί, μαζί με 30 διαπρεπείς Έλληνες της διασποράς, θα πλαισιώσουν το Επιστημονικό Πρόγραμμα και θα διασφαλίσουν ένα υψηλοτάτου επιπέδου επιστημονικό γεγονός.

 

Η θεματολογία του συνεδρίου αποσκοπεί, κυρίως, στην κάλυψή των αναγκών του καρδιολόγου στην καθημερινή κλινική πράξη. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις απεικονιστικές τεχνικές, μια και αυτές πέρα των υπερήχων έχουν ρίξει φως στη παθοφυσιολογια, τη διάγνωση και την καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών. Επίσης, η καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί πλέον τεράστιο πρόβλημα δημόσιας υγείας και από τα βασικότερα κεφάλαια της γενικής καρδιολογίας που καλείται να διαχειριστεί ο καρδιολόγος, με σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα της έρευνας και της θεραπείας της. Μένοντας πιστοί στις διδαχές του Ιπποκράτη, σαν κεντρικό θέμα και σύνθημα του συνεδρίου θέσαμε την «πρόληψη της Καρδιακής Ανεπάρκειας».

 

Καινοτομίες του φετινού Συνεδρίου αποτελούν:

 

• Τα ειδικά φροντιστήρια με ποικίλη θεματολογία: ΗΚΓ αθλητή, καρδιοαναπνευτική δοκιμασία κόπωσης με την συνεργασία της ΕΛΕΓΕΙΑ, καρδιακή αποκατάσταση σε συνεργασία με τους φυσικοθεραπευτές ΚΑΡΠΑ, σεμινάριο συγγραφής επιστημονικής εργασίας.
• Σεμινάρια στις νεότερες τεχνικές υπερήχων και μαγνητικής απεικόνισης με Hands-on εφαρμογές.
• Η δημιουργία τράπεζας συζήτησης νέων με παλαιότερους καρδιολόγους σε θέματα κλινικής πράξης, αλλα και επαγγελματικής αποκατάστασης («meet your mendor»)
• Ενημέρωση και ανοιχτή συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Καρδιολογίας και τις αλλαγές στην εκπαίδευση της Ειδικότητας
• Ενημέρωση νέων συναδέλφων για κλινικές θέσεις στο εξωτερικό
• Δημοσίευση των καλύτερων παρουσιάσεων κλινικών περιστατικών στο JACC case reports
• Συμμετοχή στο επιστημονικό πρόγραμμα συναδέλφων άλλων ειδικοτήτων (αναισθησιολόγοι, νεφρολόγοι, γυναικολόγοι, ογκολόγοι, ακτινολόγοι, αγγειοχειρουργοί και καρδιοχειρουργοί)
Επίσης στο Συνέδριο θα γίνει
• Χορήγηση Υποτροφιών και Βραβείων
• Κοινές εκδηλώσεις με την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου.
Το συνεδριακό κέντρο, δίπλα στη Παμβώτιδα, τη λίμνη των ύμνων και των θρύλων πληροί όλες τις προϋποθέσεις για ένα απόλυτα πετυχημένο γεγονός. Με τη βεβαιότητα ότι στα φιλόξενα Γιάννενα θα απολαύσετε ένα πλήρες επιστημονικό συνέδριο και ότι θα ανταμειφτείτε από τη παραμονή σας, σας περιμένουμε.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ
Καθηγητής Ι. Γουδέβενος