Απολογισμός Πεπραγμένων ΔΣ ΕΚΕ κατά το έτος 2017 (1o/2018)

Αθήνα 31 Ιανουαρίου 2018

Απολογισμός Πεπραγμένων ΔΣ ΕΚΕ κατά το έτος 2017
Από τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Κων/νο Τσιούφη

 

 

To ΔΣ της ΕΚΕ (περιόδου 2017-19) έχοντας σαν βασικούς άξονες δράσης την αντιπροσωπευτικότητα, τη διαφάνεια, τον οικονομικό εξορθολογισμό, την ομαδική προσπάθεια και την οριοθέτηση ρεαλιστικών στόχων, με ικανοποίηση δηλώνει ότι πέτυχε αρκετούς από τους στόχους που είχαν τεθεί στην αρχή του έτους συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού στόχου. Κλείνουμε με θετικό πρόσημο το 2017 με την αύξηση των εσόδων και τον περιορισμό των εξόδων χωρίς όμως να μειώσουμε τον αριθμό των υποτροφιών.

 

Στις 4 επιστολές που έχετε λάβει (ανά τρίμηνο περίπου) παρουσιάζονται οι κύριες δράσεις που έχουμε αναλάβει κατά το 2017. Για το λόγο αυτό, παρουσιάζονται πολύ συνοπτικά οι κύριοι τομείς των δραστηριοτήτων της ΕΚΕ στο απελθόν έτος.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


• Με εντυπωσιακή συμμετοχή συναδέλφων και εξαιρετικά σχόλια πραγματοποιήθηκε ο κύκλος των 6 Webinars για το 2017.

 

• Χορηγήθηκαν το 2017 συνολικά 26 υποτροφίες: 15 εσωτερικού ετήσιες, 6 εξωτερικού ετήσιες και 5 βραχείας διάρκειας.

 

• Η πιλοτική φάση του διαδραστικού προγράμματος της Γενικής Καρδιολογίας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας – ESC e-Learning Platform που εγκαινιάστηκε στα περσινά Σεμινάρια των ΟΕ σε μία προσπάθεια ομογενοποίησης της εκπαίδευσης λειτουργεί ικανοποιητικά. Θερμές ευχαριστίες στη κ. Α. Κίτσιου που είναι υπεύθυνη του προγράμματος για τις προσπάθειες που καταβάλει και το εξαιρετικό έργο που επιτελεί.

 

• Στις 14 Ιουνίου 2017 έγιναν οι εξετάσεις για το δίπλωμα του Ευρωπαίου Καρδιολόγου σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη και 52 ειδικευόμενοι στο τελευταίο έτος ειδίκευσης δήλωσαν συμμετοχή, με την ΕΚΕ να καλύπτει οικονομικά σχεδόν πλήρως τη δαπάνη συμμετοχής τους. Θερμές ευχαριστίες στην 5μελή ομάδα που εργάζεται λίαν αποδοτικά στο πρόγραμμα αυτό (Δ. Τσιαχρής, Χ .Χρυσοχόου,Α. Νάκα, Χ. Κατσούρας, Κ. Δημητριάδης). Το δίπλωμα κάθε επιτυχόντος απονεμήθηκε στο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο.

 

• Καταγραφές


Οι καταγραφές της ΕΚΕ οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη είναι η καταγραφήCHALLENGE (ΟE Βαλβιδοπαθειών, Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων και Πνευμονικής Υπέρτασης), η καταγραφή Καρδιο-ογκολογίας, η καταγραφήStress-Εcho (ΟΕ Ηχωκαρδιολογίας), η καταγραφή PRESERVE-EF, η καταγραφή PCI 2016-17 (ΟΕ Αιμοδυναμικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας),η καταγραφή Ablation (ΟΕ Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης), καθώς και η Εθνική ηλεκτρονική βάση καταγραφής των εμφυτευόμενων συσκευών (ΟΕ Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης). Αξίζει συγχαρητήρια η ομάδα υπό τον κ. Γιαννακούλα για την εξαιρετική πορεία της CHALLENGEαπό πλευράς ένταξης περιστατικών και παρουσιάσεων-δημοσιεύσεων.

 

Οι καταγραφές της ΕΚΕ υπό την εποπτεία της ESC που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι η EORP-CICD, η EORP Valvular Heart Disease II, η Euroaspire V και ηEuropean Infective Endocarditis Registry (Euro-Endo).

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΕ


Τα Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας 2017 στέφθηκαν με επιτυχία από πλευράς επιστημονικού προγράμματος, συμμετοχής αλλά και από οικονομικής πλευράς για την ΕΚΕ.

 

• Επετειακό 38ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο και Επετειακή Εορταστική Εκδήλωση για τα 70 χρόνια προσφοράς και δράσης της ΕΚΕ


Η ΕΚΕ πραγματοποίησε μεγάλη Επετειακή Εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου για τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της (στο διαδικτυακό τόπο https://www.hcs.gr/default.aspx?pageid=657 μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την εκδήλωση). Η συμμετοχή των καρδιολόγων, των επαγγελματιών που υπηρετούν την καρδιαγγειακή ιατρική και των φίλων της ΕΚΕ από όλο το φάσμα της ιατρικής, επιστημονικής και ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας ήταν συγκλονιστική στην επιβλητική, κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής με περισσότερα από 1500 άτομα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε 12λεπτο ντοκιμαντέρ με την ιστορία της ΕΚΕ όπου όλοι οι πρώην πρόεδροι της ΕΚΕ έδωσαν το στίγμα της προεδρίας τους.

 

Το επετειακό 38ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε το 2017 με περισσότερες από 2300 εγγραφές, 420 υποβληθείσες εργασίες προς παρουσίαση σε κατάμεστες αίθουσες. Θερμές ευχαριστίες στην 5μελή ομάδα των συναδέλφων που προετοίμασε το αρχικό επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου (Κ. Δημητριάδης, Α. Συνετός, Λ. Πουλημένος, Δ. Φαρμάκης, Ι. Σκιαδάς).Για πρώτη φορά στο συνέδριο είχαμε καθημερινή έκδοση εφημερίδας με τα νέα του συνεδρίου (3 εκδόσεις για τις 3 ημέρες του συνεδρίου), διαδραστικό σύστημα ερωτήσεων με ψηφοφορία μέσω των κινητών, και διαμορφώθηκε η ‘’ΑΓΟΡΑ’’, χώρος που ιδιαίτερα ευνοούσε τη συζήτηση με το ακροατήριο και ίσως είχαμε το μεγαλύτερο αριθμό διεθνώς καταξιωμένων ξένων ομιλητών κλπ.Απόρροια των ανωτέρω ήταν να δημοσιευθεί στο European Heart Journal άρθρο μας για το επετειακό πανελλήνιο συνέδριο και την πορεία της ΕΚΕ.(https://academic.oup.com/eurheartj/article/39/3/190/4804117

 

• Περιφερειακά Συνέδρια


Τα Περιφερειακά Συνέδρια της ΕΚΕ για το 2017 (Κέρκυρα, Σάμος, Καλαμάτα, Κιλκίς, Λαμία) εξελίχθηκαν με βάση τον πάγιο σχεδιασμό μας: Εκδήλωση για το κοινό με σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης την Παρασκευή το απόγευμα και επιστημονικό πρόγραμμα (υπεύθυνοι κκ Χ. Γράσσος και Α. Πατριανάκος) για τους ιατρούς της ευρύτερης περιοχής το Σάββατο. Η συμμετοχή κοινού και ιατρών ήταν ικανοποιητική και με θετικό οικονομικό απολογισμό για την ΕΚΕ για κάθε μία από τις εκδηλώσεις αυτές.

 

• Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας-Ηλεκτροφυσιολογίας (ICE) στο Ηράκλειο Κρήτης


Το συνέδριο αυτό φέτος διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία χειρουργών θώρακος, καρδιάς και αγγείων (πρόεδρος Σ. Πράπας) και είχε εξαιρετική επιτυχία από πλευράς συμμετοχής (>330 εγγραφές), επιπέδου επιστημονικού προγράμματος και ικανοποίησης συμμετεχόντων. Τα προεδρεία των αντίστοιχων ΟΕ της ΕΚΕ (κκ. Γ.Μπομπότης/Ε. Σκαλίδης και Α. Σιδέρης/Σ. Σιδερής) με τον συντονιστικό ρόλο του ταμία της ΕΚΕ κ. Γ. Κοχιαδάκη έκαναν εξαιρετική δουλειά.

 

• Προγραμματισμός Συνεδρίων 2018


Το πρόγραμμα των Σεμιναρίων των Ομάδων Εργασίας 2018 (8-10/2/2018) της ΕΚΕ (με τον συντονιστικό ρόλο του αντιπροέδρου κ. Ι. Γουδέβενου) έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΚΕ και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να έχουμε μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση. Για πρώτη φορά παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα των ΟΕ, θα οργανώσουμε στη Θεσσαλονίκη στο χώρο της ΔΕΘ μεγάλη εκδήλωση για το κοινό με σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης την Παρασκευή 9/2/2018.

 

Το Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο 2018 έχει προγραμματιστεί στις 18-20/10/2018 στο Χίλτον. Περιφερειακά Συνέδρια έχουν προγραμματιστεί στη Μυτιλήνη (31/8-1/9/2018) και στο Αγρίνιο (28-29/9/2018). Το ICE 2018 θα πραγματοποιηθεί 30/11-2/12/2018 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες έγκρισης-διενέργειας των συνεδρίων θα συμπληρωθεί ο αριθμός των περιφερειακών συνεδρίων μας. 

 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΚΕ


Τη χρονιά που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε ριζική ανακατασκευή της ιστοσελίδας της ΕΚΕ. Οι Web editors η κ. Χ. Χρυσοχόου και ο κ. Γ. Γιαννόπουλος καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου ο καινούργιος ιστότοπος -ο οποίος και ενημερώνεται συνεχώς- να συμβάλει στην άμεση και καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των μελών της ΕΚΕ.

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚΕ


Ανακοινώθηκαν επίσημα οι νέοι δείκτες απήχησης των διεθνών περιοδικών καιτο εθνικό ξενόγλωσσο περιοδικό μας αύξησε τον impact factor σε 1.34 από 0.95.

 

Το ΔΣ και η Συντακτική επιτροπή αποφάσισαν την έκδοση του τελευταίου τεύχους του 2017 της Ελληνικής Καρδιολογικής Επιθεώρησης ως Επετειακού για τα 70 χρόνια προσφοράς και δράσης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Το ΔΣ εκφράζει τις ευχαριστίες του στη Διεύθυνση Σύνταξης και των δύο εκδόσεων (Δ. Τούσουλης/Σ.Κωνσταντινίδης και Γ. Αθανασόπουλος/Ι. Βασιλειάδης αντίστοιχα) για την επιτυχή πορεία των περιοδικών.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ-ΚΤΙΡΙΑΚΑ


Ολοκληρώθηκε η ανανέωση του αρχείου των μελών μας και παράλληλα άρχισε να λειτουργεί το νέο λογισμικό του λογιστηρίου στοχεύοντας και στην αμεσότερη εποπτεία των οικονομικών δεδομένων της εταιρείας.

 

Γίνεται αξιοποίηση του γκαράζ στο υπόγειο του κτιρίου με την αποκατάσταση της λειτουργίας του ασανσέρ των αυτοκινήτων.

 

Δημιουργείται Μουσείο Καρδιολογίας, στον 3 όροφο του κτηρίου της ΕΚΕ με βιβλία και ιατρικό υλικό που συλλέγεται με πολύ προσπάθεια εδώ και αρκετά χρόνια.

 

Σε στασιμότητα πρακτικά βρίσκεται η υπόθεση του κληροδοτήματος της ΕΚΕ βάσει της διαθήκης Σαλονικίδη με τις συνεχείς δικαστικές εξελίξεις να καθιστούν δύσκολο τον χειρισμό του θέματος. Η ΕΚΕ θα επανεξετάσει/επανακαθορίσει τη θέση της στο σημαντικότατο αυτό ζήτημα μέσα στους πρώτους μήνες του 2018.


ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΕ


• ESC


✓ Το 2017 χορηγήθηκαν μέσω της ΕΚΕ 25 δωρεάν εγγραφές για το ESCCongress 2017 σε νέα μέλη κάτω των 36 ετών.

 

✓ Η συμμετοχή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο ετήσιο συνέδριο της ΕSC ήταν για μια ακόμα χρονιά ιδιαίτερα επιτυχημένη με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων Καρδιολόγων σε sessions του συνεδρίου και την παρουσίαση πολλών ελληνικών ερευνητικών εργασιών. Η Α’ Παν/κή καρδιολογική κλινική διατήρησε και φέτος την παράδοση της πρωτιάς σε αριθμό εργασιών. Η ειδική κοινή συνεδρία ΕΚΕ/ESC σχετικά με τη στεφανιαία νόσο ήταν ιδιαίτερα επιτυχής από ποιοτικής επιστημονικής πλευράς καθώς και από πλευράς αριθμού συμμετεχόντων.

 

✓ Εξασφαλίσαμε για το ESC Congress 2018 στο Μόναχο την εκπροσώπηση της ΕΚΕ με 2 συνεδρίες.

 

• ACC


✓ Το Greek/Cyprus ACC Chapter από το 2016 έχει ανακηρυχθεί ένα από τα distinguished chapters λόγω της ενεργούς συμμετοχής του στα δρώμενα τουACC και της ανάπτυξης προγράμματος ανταλλαγής με το affiliated chapter of N. Jersey.

 

✓ Στο συνέδριο του ACC στην Washington η ΕΚΕ μαζί με το ACC και τη Γερμανική Καρδιολογική Εταιρεία συνδιοργάνωσε συνεδρία με θέμα τη νεφρική δυσλειτουργία στον ασθενή με καρδιακή νόσο. Η παραδοσιακή βραδιά της ΕΚΕ με τους Έλληνες καρδιολόγους-ιατρούς της διασποράς είχε εξαιρετική επιτυχία αφού συμμετείχαν περισσότεροι από 100 ιατροί.

  

✓ Εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή μας στην ειδική συνεδρία ACC.18 International FIT Jeopardy Competition και δυνατότητα υποψηφιότητας ενός εκπροσώπου  από το local chapter για να παρέχει τις υπηρεσίες του στο Ιnternational Working Group ACC.
 
✓ Εξασφαλίσθηκαν μέσω της ΕΚΕ 17 δωρεάν εγγραφές ειδικευομένων στο προσεχές ACC meeting 2018 στο Ορλάντο.

 

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


✓ Όπως είναι γνωστό, το υπουργείο με το ΚΕΣΥ έχουν αρχίσει μία προσπάθεια αλλαγής του τρόπου λήψης της ειδικότητας με τη διενέργεια πανελληνίων εξετάσεων 2 φορές το χρόνο, με την διαμόρφωση των κριτηρίων που θα πληρούν τα εκπαιδευτικά κέντρα κλπ. Η ΕΚΕ σε στενή συνεργασία με την αντίστοιχη επιτροπή εκπαίδευσης που έχει θεσπίσει το ΚΕΣΥ (2 μέλη έχουν ορισθεί από την ΕΚΕ) παρακολουθεί από κοντά τις εν λόγω εξελίξεις.

 

Παράλληλα το ΚΕΣΥ έστειλε στις επιστημονικές εταιρείες ειδικότητας προς διαβούλευση ένα κείμενο (σχέδιο νόμου κατά το ΚΕΣΥ) για τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση που πρακτικά κατέλυε την αυτοτέλεια των επιστημονικών εταιρειών με ότι αυτό συνεπάγεται. Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι οι επιστημονικές εταιρείες (ειδικότητας και μη ειδικότητας)σήκωσαν και σηκώνουν επιτυχώς (τουλάχιστον στις περισσότερες των περιπτώσεων) το μεγάλο βάρος της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης αλλά ταυτόχρονα είναι κοινό μυστικό ότι ένας εξορθολογισμός στον αριθμό/ποιότητα των συνεδρίων που διενεργούνται είναι σκόπιμος. Πάγια θέση της ΕΚΕ είναι ότι απαιτείται επαρκής χρόνος συζήτησης και διαβούλευσης των επιστημονικών Εταιρειών (που πολλές εξ’ αυτών έχουν πολύ σημαντική διαχρονική συνεισφορά στην υψηλού επιπέδου συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση) και την Πολιτεία, ώστε να θεσμοθετηθεί το καλύτερο δυνατό μοντέλο λειτουργίας των εταιρειών, με διατήρηση της αυτοτέλειας τους και παράλληλο εξορθολογισμό-αναβάθμιση της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΤΩΝ 70 ΧΡΟΝΩΝ ΕΚΕ


• Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος


Δημιουργήθηκε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ με έμφαση στην αποφυγή του καπνίσματος και οργανώθηκε Διαγωνισμός έργων ζωγραφικής και σκίτσου των μαθητών των σχολείων όλης της χώρας με θέμα «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για μια ζωή χωρίς κάπνισμα» που η ΕΚΕ οργάνωσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Συμμετείχαν 250 σχολεία από όλη τη χώρα (από τη Κρήτη έως και τον Έβρο) και στην έκθεση των έργων, που έγινε στο Hilton κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος (31η Μαΐου 2017), έγινε βράβευση με χρηματικό έπαθλο (από 3μελή κριτική επιτροπή,εκπρόσωπο της Σχολής Καλών τεχνών, του Υπουργείου Παιδείας και της ΕΚΕ) των 3 καλύτερων έργων μαθητών και των σχολείων τους από την ΕΚΕ.

 

• Παγκόσμια ημέρα υπέρτασης


Πραγματοποιήθηκαν στο MALL ATHENS και στο GOLDEN HALL στις 13 και 20 Μαΐου μετρήσεις πίεσης και ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την υπέρταση, τους τρόπους μέτρησης της πίεσης, τους κινδύνους που εγκυμονεί κλπ. Παράλληλα δόθηκε ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη και θεραπεία της υπέρτασης. Οι δράσεις της ΕΚΕ είχαν κεντρικό σύνθημα: (ΜΕΤΡΩ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ-ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ-ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ - ΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ - ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ).

 

• Παγκόσμια ημέρα καρδιάς


Η ΕΚΕ συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου), προγραμμάτισε σειρά δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Στο πλαίσιο των εορτασμών φωταγωγήθηκε το κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών με στόχο την αφύπνιση των πολιτών, δίνοντας το μήνυμα ότι η πρόληψη και η γνώση σώζουν ζωές. Για τον ίδιο σκοπό μοιράστηκαν ενημερωτικά έντυπα για τους πολίτες, σχετικά με το έμφραγμα του μυοκαρδίου, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, την υπέρταση κλπ. σε διάφορα σημεία στην Αττική, στα Γιάννενα και στο Ηράκλειο.

 

• Εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ με τη συμμετοχή δήμων Αττικής


Στα πλαίσια της καμπάνιας της ΕΚΕ για τη μείωση του αιφνίδιου θανάτου και σε συνεργασία με >70 δήμους στην Αττική πραγματοποιούνται ανά 15νθήμερο στην ΕΚΕ από την αντίστοιχη ΟΕ της ΕΚΕ Σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.Παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια εξεύρεσης χορηγών για την προμήθεια αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών. 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ


Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία οργάνωσε εκδήλωση καλωσορίσματος των νέων καρδιολόγων που πήραν τον τίτλο ειδικότητας το 2017 στην Αίγλη Ζαππείου στις 20 Δεκεμβρίου. Συμμετείχαν 34 νέοι καρδιολόγοι (κυρίως από την Αθήνα) και δόθηκε ευκαιρία για γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων. Η ΕΚΕ θα καθιερώσει την εκδήλωση αυτή για όλους τους νέους καρδιολόγους με καλύτερη προετοιμασία του χρόνου ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν οι συνάδελφοι από όλη τη χώρα.


 

 

Κλείνοντας θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω τα μέλη του ΔΣ, τη Διευθύντρια και όλο το Διοικητικό προσωπικό για τη συντονισμένη προσπάθεια που κατέβαλλαν ώστε να έχουμε μία παραγωγική χρονιά για την ΕΚΕ, τους χορηγούς μας που στάθηκαν δίπλα στην ΕΚΕ, τα γραφεία οργάνωσης των συνεδρίων μας που συνεργάσθηκαν μαζί μας και κυρίως όλους εσάς, εκλεκτά μέλη της ΕΚΕ που με την ενεργό συμμετοχή σας, τα σχόλιά σας και την υποστήριξή σας συμβάλετε καθοριστικά στην ευόδωση των στόχων της ΕΚΕ. Εύχομαι να είναι για την ΕΚΕ και το 2018 τουλάχιστον το ίδιο παραγωγική και επιτυχής χρονιά όπως το 2017.

 

 

 

Με εκτίμηση,

Κων/νος Τσιούφης

Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ

Πρόεδρος ΕΚΕ