Σύσταση Προεδρείο 2020-2021:

Πρόεδρος: Ν. Φραγκάκης
Αντιπρόεδρος: Κ. Γκατζούλης
Μέλη Πυρήνα: Ελ. Καλλέργης, Α. Αντωνιάδης, Ι. Χαβελές


  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ψηφιακό Προπαρασκευαστικό Σεμινάριο για τις Ευρωπαϊκές εξετάσεις απόκτησης πιστοποιητικού επάρκειας για τις εμφυτεύσιμες συσκευές διαχείρισης του  καρδιακού Ρυθμού (βηματοδότες, απινιδωτές) υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας Ρυθμού (EHRA)και της ΕΚΕ. Το σεμινάριο αυτό διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα από την ομάδα εργασίας Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης  και διεξήχθη παράλληλα με τις εργασίες των σεμιναρίων των ΟΕ. Συμμετείχαν 17 υποψήφιοι για τις εξετάσεις καρδιολόγοι και 12 έμπειροι εισηγητές ,σε μια σειρά από τρία 5ωρα sessions στα πρότυπα των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Σεμιναρίων που διοργανώνονται ετησίως από την EHRA. Ως πρόεδρος της ομάδας, θα ήθελα να εκφράσω τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες ομιλητες/εκπαιδευτές για τις πολύ υψηλού επιπέδου εισηγήσεις τους καθώς και στους συμμετέχοντες υποψηφίους για την εξαιρετική προσήλωση στις εργασίες του σεμιναρίου. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όσους συμμετάσχουν στις απαιτητικές αυτές εξετάσεις

Νικόλαος Φραγκάκης

Πρόεδρος της ΟΕ Ηλεκτροφυσιολογιας και Βηματοδότησης

Αναπλ. Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ

 

Για να δείτε το πρόγραμμα, πατήστε εδώ


     Πρόγραμμα 

 

  • Αγαπητά μέλη της ομάδας,

  Σήμερα (17/4/21) ολοκληρώθηκε  με επιτυχία το Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ» που διοργάνωσε η Ομάδα Εργασίας Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης σε συνεργασία με την εταιρεία Medtronic Hellas.  Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 40  καρδιολόγοι που παρακολούθησαν τη θεωρητική εκπαίδευση από το training portal της Εταιρείας αλλά και hands-on εξάσκηση σε  ομόχρονες ψηφιακές συναντήσεις όπου επίσης αναπτύχθηκαν διεξοδικά θέματα για της λειτουργία βηματοδοτών από διακεκριμένα μέλη της ΟΕ Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε 5 ψηφιακές συναντήσεις (21/2 ωρών έκαστη) και 25 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης. Σκοπός του προγράμματος ήταν να φέρει σε επαφή τον γενικό καρδιολόγο με τις βασικές αρχές λειτουργίας και προγραμματισμού των βηματοδοτικών συσκευών μέσα από  hands on συνεδρίες, κλινικά παραδείγματα και πρακτικές εισηγήσεις. Η ανταπόκριση των συμμετεχόντων στις  υψηλές απαιτήσεις του προγράμματος ήταν ενθουσιώδης και με αξιοσημείωτη συνέπεια δεδομένου ότι η συμμετοχή τους και στις 5 συνεδρίες  πλησίασε το 100% ενώ και η off line παρακολούθηση και εκπλήρωση των απαιτήσεων της θεωρητική εκπαίδευσης  ξεπέρασε το 70%.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μια δια ζώσης εκπαιδευτική συνάντηση με hands-on, simulation & case reports κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων των ΟΕ (Παρασκευή 14-5-21, 15.30-17.30). Στους συμμετέχοντες (που ολοκληρωσαν και το θεωρητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα) θα χορηγηθεί δίπλωμα επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος.Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμες μου ευχαριστίες στα μέλη του πυρήνα της ομάδας: Α. Αντωνιάδη, Ε. Καλλέργη, Ι. Χαβελέ και στους εισηγητές Σ. Τζέη και Π. Κοραντζόπουλο για την ανεκτίμητη συμβολή τους στην επιτυχία του προγράμματος.

Επίσης θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο ΔΣ της ΕΚΕ (προηγούμενο και τρέχον) για την θετική του  προσέγγιση στην προσπάθεια αυτή. Τέλος, θεωρώ ότι η προσπάθεια αυτή αναδεικνύει τη δυνατότητα για μια ακομη πιο ενεργή και αποδοτική συνεργασία με τις Εταιρείες (Βιομηχανία) με στόχο την βελτίωση της ιατρικής  εκπαίδευσης.Συνημμένα μπορειτε να δειτε το πρόγραμμα των 5 ψηφιακών συναντήσεων και ενα πανόραμα εικονων απο την τελευταια συναντηση.

Νικόλαος Φραγκάκης

Αναπλ. Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ

Πρόεδρος ΟΕ Ηλεκτροφυσιολογίας & Βηματοδότησης

1η Ψηφιακή Συνάντηση 

2η Ψηφιακή Συνάντηση

3η Ψηφιακή Συνάντηση

4η Ψηφιακή Συνάντηση

5η Ψηφιακή Συνάντηση

 


  • Προπαρασκευαστικό Σεμινάριο για τις Εξετάσεις της EHRA προς Απόκτηση Πιστοποιητικού Επάρκειας στις Συσκευές Διαχείρισης Ρυθμού


Στα πλαίσια των σεμιναρίων των ομάδων εργασίας θα πραγματοποιηθεί προπαρασκευαστικό σεμινάριο για τις επίσημες εξετάσεις της EHRA για απόκτηση πιστοποιητικού επάρκειας για τις συσκευές διαχείρισης ρυθμού ( Βηματοδότες, απινιδωτές). Το σεμινάριο αυτό είναι διαμορφωμένο στα πρότυπα του αντίστοιχου  σεμιναρίου που διοργανώνεται ετησίως από την EHRA, αφού γίνεται μετά από επίσημη εκχώρηση του δικαιώματος διοργάνωσής του από την  EHRA προς την  ΟΕ  Ηλεκτροφυσιολογίας & Βηματοδότησης της ΕΚΕ. 


Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Τετάρτη 12/5/21  (πρωί -απόγευμα) και θα ολοκληρωθεί  το πρωί της Πέμπτης 13/5/21. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο πρόγραμμα των σεμιναρίων των ΟΕ.

Όσοι εκ των συναδέλφων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο με στόχο να δώσουν τις προσεχείς εξετάσεις  μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στέλνοντας e-mail στον πρόεδρο της ΟΕ Νικόλαο Φραγκάκη "[email protected]" 

 

  • EHRA 2021 Online Congress

Dear colleagues   

We are happy to invite you to participate in a meeting we are hosting during EHRA 2021 Online Congress on 25 April 20:05 - 21:05 CEST. The meeting will be chaired by Nikolaos Fragakis and Konstantinos Gatzoulis, and will be the opportunity to pursue the discussion on the following EHRA session: “Sudden death prevention and ICD therapy: unsolved issues”.

Do not miss this session beforehand!  

Please note: 

This meeting will be accessible only to Hellenic Society of Cardiology members who are registered who are registered to EHRA 2021 Online Congress. The meeting room is limited to 100 pax and therefore the “first come first served” rule will be applied.   

How to access the meeting: 

As an EHRA 2021 attendee, you will be able to access the meeting at the time mentioned above via the EHRA Booth page (which will be clearly indicated on the congress platform – live during the congress only).   

We look forward to e-meeting you there ! 

Kind Regards  

Nikolaos Fragakis 

Associate Professor of Cardiology President of Hellenic WG of Electrophysiology & Pacing 


Για δηλώσεις ενδιαφέροντος όπως αποστείλετε email στον πρόεδρος της ΟΕ κο Νικόλαο Φραγκάκη [email protected]

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Λόγω της εκδήλωσης μεγάλου ενδιαφέροντος σχετικά με το  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ « Εκπαίδευση στις βασικές αρχές  της λειτουργίας και
προγραμματισμού των βηματοδοτικών συσκευών" με αποτέλεσμα να έχει ήδη υπερκαλυφθεί ο προβλεπόμενος αριθμός ατόμων, θα
παρακαλούσα να μην αποστέλλονται πλ
εον άλλες αιτήσεις ενδιαφέροντος στο mail του Προέδρου της ΟΕ  Ηλεκτροφυσιολογίας και
Βηματοδότησης κ Νικολάου Φραγκάκη.
Στα μέλη που έχουν ήδη εκδηλώσει την επιθυμία συμμετοχής θα σταλει link μέσω του οποίου θα παρουσιαστεί με λεπτομέρειες η διάρθρωση
και οι απαιτήσεις του προγράμματος και θα συζητηθούν τυχόν απορίες των συμμετεχόντων σχετικα με τον σκοπό της εκπαιδευσης.

Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 5/12/20 ώρα 1100-1200. 

 

  • Πατώντας στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο "ΥΠΟΔΟΡΙΟΙ ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ: ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΟΥ ΚΑΡΔΙΑΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ".