10 Ιανουαρίου 2012 Στοχεύοντας στο τρίπτυχο αποχή από το κάπνισμα, μεσογειακή διατροφή, άσκηση, ήδη ξεκινήσαμε μια προσπάθεια ανάδειξης και αντιμετώπισης του προβλήματος του καπνίσματος στους γυμνασιόπαιδες, αρχής γενομένης από τη Θράκη.
Ετσι,
η μελέτη THRACE (
Tobacco-use
Holding
Reduction in
Adolescents,
Campaign
Effort Trial) βρίσκεται εδώ και τρις μήνες σε εξέλιξη, στα Γυμνάσια της Ροδόπης. Και τα πρώτα εξακόσια συμπληρωμένα ανώνυμα ερωτηματολόγια αποκαλύπτουν ότι το 10% των εφήβων από δώδεκα έως δεκαπέντε χρόνων είναι ενεργοί καπνιστές και το 45% παθητικοί. Και, στο μεγαλύτερο ποσοστό, πίσω από έναν παθητικό έφηβο καπνιστή βρίσκεται …η μάνα του.
Αυτό το προκαταρκτικό εύρημά μας έρχεται να συμφωνήσει με συναφή στοιχεία του ΟΟΣΑ. Κατέχουμε όσον αφορά το κάπνισμα την πρώτη θέση στην Ευρώπη εξ αιτίας του ιδιαίτερα μεγάλου μεριδίου (31,3%) της Ελληνίδας.
Συνέδριο “ Η άσκηση στην καρδιά μας ”Kομοτηνή 7-9 Μαϊου 2010 ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το πρακτορείο:
ARIA TRAVEL & TOURISMκος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Μαυρομιχάλη 2
18545 Πειραιάς
Τηλ: 210 429 6811
Φαξ: 210 429 7031
email: aria@ariatravel.gr
web: www.ariatravel.gr